Magnézium hiány, magnézium pótlás, legjobban felszívódó magnézium

A magnézium mire jó? Itt van 8 tipp!

Szerző: | júl 26, 2019 | Magnézium hatása | 0 hozzászólás

Gyakran felmerül a kérdés – szedjünk magnéziumot? Amennyiben igen, miért, mire jó a magnézium? Szinte lehetetlen összeszedni azt a rengeteg dolgot, amit pozitívan befolyásol ez az ásványi anyag szervezetünkben.

Elég csak belegondolni, hogy a legfrisseb kutatások szerint 800-nál is több folyamatban játszik fontos szerepet. Összeszedtünk 8 pontot, ami legalább részben igyekszik megválaszolni a magnézium mire jó kérdést.

magnézium mire jó

8 dolog, hogy a magnézium mire jó

 1.  Kordában tartja a vércukorszintünket
  A cukorbetegség megelőzése – esetleges kezelése – szempontjából az egyik legfontosabb ásványi anyag. Kutatások igazolják, hogy minél magasabb szervezetünkben a magnézium szintje, annál kisebb esélyünk van a cukorbetegségre.
 2. Felelős a csontok egészségéért
  Elsődlegesen a kalcium és a D-vitamin juthat eszünkbe, amikor a csontok egészségéről beszélünk. A magnézium legalább annyira fontos – ha nem fontosabb! Valójában a magnézium nélküli kalcium pótlás önmagában nem hoz eredményt
 3.  Csökkenti a vérnyomást
  Magasvérnyomás betegségben segítségünkre lehet a magnézium, amely természetes vérnyomáscsökkentpként hat azokban, akiknek magas a vérnyomása.
 4. Enyhíti, megelőzi a migrént
  A migrén okai a mai napig rejtélyt jelentenek az orvosok és a tudósok számára. Annyi viszont bizonyos, hogy a magnézium segít enyhíteni az erős fejfájást és a kínzó tüneteket.
 5. Csökkenti a stressz okozta feszültsége
  Az egyik legjobb természetes nyugtatószer! Mivel az izmok ellazításában játszik fontos szerepet, ezáltal a szervezet teljes ellazulásával jó hatással van a stressz-szintünkre.
 6. Alvás: Ha alvásproblémákkal küszködünk, az altatók előtt mindenképp érdemes egy próbát tenni a magnéziummal. Este, lefekvés előtt segíthet a nyugodt alvásban, hogy aztán kipihenten ébredhessünk. További tippeket olvashatunk itt a pihentető alvásért.
 7. .Szívünk védője
  Erről írtunk korábban – a kalcium ellenpárjaként felelős szívünk egészségéért.
 8. Izmok lazítója
  Talán a mangézium legismertebb funkciója, hogy lazítja izmainkat. Lábgörcsök esetén is kiváló választás!

 

 

Korántsem teljes a lista

Ez a 8 pont csupán egy betekintést ad arra, hogy a magnézium mire is jó. Gyakorlatilag nincs olyan funkciója szervezetünknek, amit ne lehetne összefüggésbe hozni ennek az ásványi anyaggal – vagy annak a hiányával.

Szóval ha konkrétan valamilyen problémára kerensénk megoldást a magnéziumban, akkor – ha orvosi ellenjavallata nincs – bátran próbáljuk ki, csak használhat!