
Magnézium hiány, magnézium pótlás, legjobban felszívódó magnézium
Kálium miben van? Lássuk a listát!
Szerencsére van választék, miből válogassunk, mikor a kálium miben van kérdést szeretnénk megválaszolni. Sok olyan, hazánkban is megtalálható és elérhető élelmiszerünk van, ami elfogyasztásával hozzájárulhatunk a megfelelő káliumszint fenntartásához.

A kálium miben van? Mindennapi étkeinkből is könnyedén hozzájuthatunk
Hiszen például a krumpli – legyen az a hagyományos krumpli, vagy édesburgonya – káliumban gazdag élelmiszerünk. Leginkább köretként ismeretes, de főételként is megállja a helyét. Jó ötlet például egy rakottkrumpli, vegyítve az édes- és hagyományos kurmplit.
De megemlíthetjük a paradicsomot is, mint az ásványi anyag kiváló forrását. Fogyasszuk frissen, salátába, savanyúságként, sütve, főzelékként, szószként vagy akár szárított formában! Megunhatatlan!


Déligyümölcsök, kókuszdió…
A déligyümölcsök közül a banán, a narancs és az ananász gazdag leginkább káliumban. Összedobhatunk belőlük egy salátát, de akár turmixna (smoothie-nak), frissen facsart frissítőnek sem utolsók!
Amit talán kevesen tudnak, hogy a kókuszdiónak nem csupán a fehér húsát (és az ebből készült kókuszkrémet, kókuszreszeléket, kókuszlisztet) érdemes fogyasztani. A friss, még zöld kókuszdió leve – a kókuszvíz – ásványi anyag tartalma ugyanis jelentős.
Legnagyobb mennyiségben kálium található benne, de magnéziumot szintén tartalmaz. Jó ötlet az energiaitalok helyettesítőjeként kipróbálni – egészségesebb alternatíva!


Kálium miben van – folytatás
A teljesség igénye nélkük álljon itt még néhány étel, amit elfogyasztva káliumhoz juthatunk:
- avokádó
- bab
- halak (pl. lazac)
- tejtermékek (elsősorban a kefír)
- füge
- szárított gyümölcsök (pl. aszalt sárgabarack)